Voorwoord door Jeroen Terlingen

Ik voel me vereerd om te mogen vertellen dat Jeroen Terlingen het voorwoord van mijn boek ‘Een kikker in mijn buik’ schrijft. Ik ontmoette Jeroen voor het eerst bij een cursus redactie die hij gaf (en die ik volgde voor mijn werk bij de Vereniging ‘Ouders, Kinderen en Kanker’). Later gaf ik hem mijn manuscript bij een andere cursus ‘autobiografie schrijven’. Jeroen was onder de indruk van mijn manuscript en spoorde me aan om hem naar uitgeverijen te sturen. Het resultaat daarvan kennen jullie, dus ik ben Jeroen erg dankbaar voor zijn geloof in mijn manuscript!

Bij Jeroen Terlingen (Utrecht 1943) werd in 1990 lymfklierkanker vastgesteld: Hodgkinlymfoom. Na een langdurige chemotherapie is hij sinds 1991 in remissie. Jeroen is auteur en was docent aan de Hogeschool voor Journalistiek. Hij geeft cursussen creatief schrijven in Toscane. Eerder publiceerde hij boeken over o.a. Enka (1972), De Grofsmederij (1979). Ford (1980), de biografieën van Jaap Boersma (1984), Anton Dreesmann (1990), Mahmoud Rabbani (1997), Hans Kraaijeveld van Hemert (2001), Johan Stekelenburg (2005), Henk Terlingen (2007), het ‘Handboek voor overlevers’, een gids voor mensen die vooruitkijken na kanker (2003) en ‘Onder woorden gebracht’ ervaringsverhalen van mensen met een Hodgkin- en non-Hodgkinlymfoon (2007).

Zijn journalistieke ervaring bij het weekblad Vrij Nederland en de kennis die hij verzamelde als redacteur van Lymfo bundelde hij in ‘Het handboek voor overlevers‘, een gids voor mensen die vooruitkijken na kanker(2003). In negentien hoofdstukken beschrijft Terlingen wat mensen meemaken die genezen van kanker of langdurig overleven. Een boek waarin ik veel troost vond door de herkenning in andermans verhalen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.