Vecht mee tegen kanker!

Ik zou willen dat ik het u niet hoefde te vertellen, maar helaas is het waar: Er bestaat een reële kans dat u, of een dierbare van u, op een dag in uw leven te maken krijgt met kanker. Mannen hebben 44% kans om in hun leven een vorm van kanker te krijgen, vrouwen 38%. Per jaar overlijden 41.000 Nederlanders aan kanker. Daarmee is kanker doodsoorzaak nummer 1 in ons land.

Ik vertel u dit omdat u nú alvast iets kunt doen om uzelf, en uw dierbaren, te helpen wanneer die dag aanbreekt. KWF Kankerbestrijding verbetert de overlevingskansen en de kwaliteit van leven van kankerpatiënten. Zonder de financiële steun van KWF Kankerbestrijding zou de helft van het kankeronderzoek in Nederland binnen enkele jaren wegvallen. Maar KWF Kankerbestrijding is volledig afhankelijk van giften. De collecte is daarom een belangrijke bron van inkomsten: hoe groter de opbrengst, hoe meer geld kan worden geïnvesteerd in de strijd tegen kanker. Van de netto-inkomsten gaat 85 procent naar onderzoek, onderwijs en opleiding, 15 procent naar voorlichting en begeleiding.

In de week van 6 t/m 11 september is de collecteweek van KWF Kankerbestrijding. Steun de KWF Kankerbestrijding door zelf te gaan collecteren of door in die week iets bij te dragen. Het geld dat u nu schenkt, wordt dit jaar nog ingezet voor de kankerbestrijding. Hoewel ik mijn portie kanker in mijn leven hopelijk al gehad heb, sta ook ik 6 september klaar met mijn collectebus. Vecht u ook mee?

1 thought on “Vecht mee tegen kanker!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.